​
Werkwijze
-
Oriënterend gesprek. Het 1e contact vind telefonisch plaats en is een oriënterend gesprek om samen vast te stellen of ik als kinder-gezinscoach ( opvoedcoach) wat kan betekenen voor uw gezin. Vervolgens maken we dan een afspraak voor een 1e persoonlijke kennismaking bij U thuis.
2. Persoonlijke kennismaking. Het 1e kennismakingsgesprek vind plaats bij U thuis net als alle volgende coaching gesprekken in de eigen veilige omgeving van u en uw kind.
We bespreken de hulpvraag en wat de mogelijkheden voor U als ouder en voor het kind zijn.
Het kind mag ook bij het gesprek aanwezig zijn.
3. Coachtraject. De volgende afspraak die plaatsvind in de thuis omgeving met alleen het kind of met kind en ouders (waarbij ik de de samenwerking tussen ouder en kind observeer met betrekking tot het onderwerp van de hulpvraag). We bespreken waar aan gewerkt kan worden, met eigen inzichten om de activiteit van de hulpvraag ontspannen en fijn te laten verlopen. Met handvatten en manieren die bij U past als ouder maar bovenal bij het kind.
​
​​​​
Een volgende afspraak maken we daarna en in die afspraak gaan we werken met de tools die we samen besproken hebben en gaan ervaren hoe dat voor U als ouder is en hoe het kind erop reageert. U kan dan zelf met de tools aan de slag. Heeft U in de week opvolgend tot de nieuwe afspraak vragen kunt u altijd voor feedback contact opnemen.
Deze werkwijze wordt ook toe gepast als er vooral alleen met het kind gewerkt wordt.
Tijdens de 4e afspraak volgt een evaluatie, hoe gaat het met de hulpvraag werken de tools en handvatten voor u en/of voor het kind dan kunnen we het coaching traject afronden. Zijn er nog meer vragen of open hulpvragen kan het traject voortgezet worden.
Afronding. Wanneer U als ouder of als het kind weer de controle heeft over de hulpvraag en U als ouder maar vooral ook het kind zich goed voelt ronden we het traject af met een leuke gezamenlijke activiteit en evaluatie.
Ieder kind is uniek en zo ook iedere ouder. Er bestaat dus niet 1 werkwijze of 1 oplossing voor een zelfde hulpvraag. Wat past bij U als ouder en wat past bij het kind dat is waar ik in 1e instantie naar ga kijken. De hulpmiddelen die ik daarbij gebruik zijn:
-
Paymobiel poppetjes om situaties na te bootsen
-
Kidsskills
-
Discipline tools kaartjes
-
Visualisatie
-
Doe activiteiten zowel buiten als binnen
-
rollenspel
-
mindfulness
​